6 Ιαν 2019

Ρεβεγιοναρίσματα κατά το έθος….άνευ ήθους!


Ο ενιαυτός κατέφθασε οι καλικάτζαροι λούφαξαν (;), τα ρεβεγιόν το τερμάτισαν, τα ξίφη ακονίζονται  για τον τεμαχισμό της βασιλόπιτας και για να μη ξεχνιόμαστε προεκλογικόν γαρ έτος…… έχουν να δουν τα ματάκια μας ……!!
Η αρχή έγινε από τα καθιερωμένα εν Τρικάλοις ρεβεγιοναρίσματα …. Ο εν σπηλαίω γεννηθείς και εν φάτνη ανακληθείς  Χριστός  σκιάχτηκε από όσα είδε. Ο δε Άγιο-Βασίλης κάνει ήδη δεύτερες σκέψεις για την επίσκεψη του 2021-1!
Ακόμη και εκκλησιαστικοί άνδρες επιστρατεύτηκαν να τιμήσουν τα ρεβεγιόν και να ευλογήσουν την έλευση του νέου έτους.  Για όσους δεν έλαβαν την ευλογία δεν θα πάει καλά η χρονιά.!
Μεταξύ τυρού, αχλαδιού,  βασιλόπιτας, αφρώδων  οίνων  με φρουτώδεις γεύσεις, πούρων αβάνας , τζατζικιού, τσίπουρου , τσιγαρίδων και πολλών εδεσμάτων οίτινα ενεπλήθησαν των  τραπεζαριών, (για τα ψίχουλα μη με ρωτάτε αν δόθηκαν εις κύνας ή εις πτωχούς) την ώρα που οι απαστράπτουσες κυρίες  λικνίζονταν εις τους ήχους των βαλς με την καλαίσθητο φωνή της αοιδού Έφης, οι κύριοι  ποντάριζαν τις του βίου ηδονές, στον άσσο, τον ρήγα, τον παπά(που δε φορά ράσα), αφήνοντας τις ντάμες σύξυλες….
Όλα  ήταν τόσο ρόδινα με τα τυχερά φλουριά και βέβαια κάτω από το φωτοστέφανο των ευλογιών των εκκλησιαστικών ανδρών σε μια πέραν του κόσμου τούτου υποδοχή του νεογέννητου έτους.
Βέβαια οι αναφορές σε φωτογραφίες άνευ ρετουσαρίσματος,  μετάξύ  των συνδαιτυμόνων,   πήγαιναν κι έρχονταν. Τα φλάς ασττραποβολούσαν σε δέκατα του δευτερολέπτου.  Και δως του οι ευχές και να οι ευλογίες και να τα τσουγκρίσματα!
Όλα καλά λοιπόν. Αφού η εκκλησία συμμετέχει πλέον  σε ρεβεγιόν κατά το «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» (που λέει και μια ψυχή), λύθηκαν όλα τα προβλήματα του ηγαπημένου λαού του Θεού.
Με έπιασε οργή…. Φούντωσα!!  Μα ποιος είμαι εγώ να οργιστώ; Δικαίωμα του καθένα να κάνει ότι επιθυμεί…!!! Κι ο παπάς πρέπει να είναι κοντά στους ανθρώπους…. Πολύ σωστά να είναι. Που όμως; Σε ρεβεγιόν; Σε καθημερινούς περιπατητικούς «αγώνες»; Σε χλιδή και καλοπέραση;…. πρωτοχρονιά με τους άστεγους κάνει κανείς τους;  Ή μόνο να φωτο-φλασάρονται με χαμόγελα υπερφίαλου εγωιστικού κατεστημένου;  Ο παπάς είναι καταμεσής στον κόσμο αλλά όχι κόσμος. Ο απλός άνθρωπος τον βλέπει και τον θέλει να στέκεται  δίπλα του ,  στην εκκλησιά του, να τον επισκέπτεται ,να μιλά για τους καημούς, του τα κρίματα του, τις έγνοιες του, τις αγωνίες του.  Πως κάποιοι εκκλησιαστικοί άνδρες αγγίζουν το Σώμα και Αίμα του Χριστού, όταν την προηγούμενη νύκτα κάνουν ακόμη και τα αλκοτέστ να διαλύονται; 
Είμαι ο αναξιότερος όλων, τα γράφω και γίνομαι  Άλικο γράμμα γι αυτούς, αλλά δε θέλω παπάδες να σκανδαλίζουν, να μπαίνουν στο στόμα, να γίνονται αήθη πρότυπα. Υπάρχουν τόσοι ΑΞΙΟΙ  εκκλησιαστικοί άνδρες που τους τιμά ο κόσμος όλος, μα δε μπορούν κάποια κακομαθημένα ρασοφορεμένα μειράκια να τους εξευτελίζουν. Τέρμα όλο αυτό το αλισβερίσι των επικοινωνιακών κακομοιριασμένων . Τι να το κάνεις το στομφώδες  κηρυγματικό λογύδριο, όταν η πράξη βρίσκεται στα τάρταρα. Οι Άγιοι πρότυπα ο Χριστός ως αρχή της Εκκλησίας  πρώτα τον βίο  προέτειναν και μετά τις λέξεις. «Πράξις θεωρίας επίβασις» τονίζει  ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος.
Να κατανοήσουμε όλοι ότι η Εκκλησία κι αυτοί που διακονούν το ποίμνιο, δεν εξελίσσονται με τα του αιώνος τούτου. Υπάρχει το πρότυπο του Χριστού και των Αγίων του. Δε θυσιάστηκαν τόσοι για να καλοπερνούν σήμερα κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την πίστη, διαλύοντας το εκκλησιαστικό ήθος.
Αλήθεια θα υπάρξει  κάποιος υπεύθυνος  να τραβήξει το αυτάκι των κακομαθημένων  εκκλησιαστικών ανδρών ή μήπως……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ρεβεγιοναρίσματα κατά το έθος….άνευ ήθους!

Ο ενιαυτός κατέφθασε οι καλικάτζαροι λούφαξαν (;), τα ρεβεγιόν το τερμάτισαν, τα ξίφη ακονίζονται   για τον τεμαχισμό της βασιλόπιτας κ...